Inspiratie

Leesvoer
 •  
 • Wildplukken voor paarden
  Wildplukken, ik doe het super graag! Een paar keer per week ga ik op pad om gezonde snacks te verzamelen voor mijn paarden. Het is nog leuker om je paard zelf te laten kiezen tijdens een wandelin. Je kunt dan samen ontdekken welke planten jouw paard graag eet. In deze blog geef ik een aantal tips voor een succesvolle plukwandeling!
 • Help, een natte paddock!
  Een modderige paddock klinkt bij veel paardeneigenaren bekend in de oren. Modder is mega vervelend voor je dagelijkse werkzaamheden, maar ook voor de paarden is het niet prettig. Door een natte paddock kunnen paarden vervelende problemen krijgen, zoals rotstraal. Gelukkig is je paddock met een beetje voorbereiding een onderhoud prima droog te houden!
 • Gras zaaien in de paardenweide
  Zaaien van gras kan vrij lang, normaal gesproken van maart tot en met oktober. In het voorjaar is het belangrijk om de weide voldoende te besproeien. In het najaar is sproeien niet nodig. Ook is in het najaar de onkruiddruk lager en is er meer vocht aanwezig, ook als het niet regent (dauw in de ochtend). Wanneer de gemiddelde bodemtemperatuur boven de 10 graden is, kan het zaad uitkomen. Wanneer het gras 5 tot 10 centimeter hoog is, is het bestand tegen lichte vorst.
 • Veilige afrastering voor paarden
  Bij het aanleggen van een paddock of track, is een veilige afrastering essentieel. Zorg voor een strakke, goed aangespannen afrastering zonder losse eindjes. Gebruik eventueel lintverbinders op lange stukken, zodat de draad makkelijker kan breken als druk op komt.
 • Thee voor paarden
  Samen met je paard een kop kruidenthee drinken, hoe gezellig is dat? Thee behoort niet tot het natuurlijke rantsoen van een paard, maar het is wel een leuke en lekkere aanvulling op een warme dag, wanneer het koud is of na een training. Veel paarden kunnen een lekkere emmer thee wel waarderen! Thee kun je maken met verse of gedroogde kruiden, zoals kamille, brandnetel, kleefkruid en rozenbottels.