Hoefverzorging

Ukie's hoefverzorging
Goede hoefverzorging is meer dan alleen bekappen
No foot, no horse
Waarom hoefgezondheid zo belangrijk is
Het Engelse spreekwoord ‘no foot, no horse’ is er niet zomaar. Gezonde hoeven zijn voor een paard van levensbelang. Paarden in vrijheid bewegen het grootste gedeelte van de dag, zo'n 16 tot 21 uur per etmaal. Naar schatting leggen paarden minimaal 10 tot 15 kilometer per dag af en in extreme gevallen zelfs veel meer. Afhankelijk van het leefgebied, passeren ze allerlei soorten ondergronden. Variërend van zachte grasvlaktes tot rotsachtige heuvels en modderige oevers bij een drinkplaats. Je kunt je voorstellen dat vier gezonde en functionele hoeven dan een absolute must zijn om al die afstanden af te leggen!
Hoeven & huisvesting
Naast gezonde voeding en correct bekappen speelt de huisvesting van je paard een grote rol in de gezondheid van de hoeven. Gezonde hoeven en huisvesting zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens een bekapbeurt zal ik indien nodig ook tips geven over het optimaliseren van de huisvesting om de hoefgezondheid te verbeteren.

Wil je een uitgebreid huisvestingconsult? Voor bekapklanten geldt een leuke korting op huisvestingadvies, vraag hier gerust naar.

Vraag hier het gratis e-book over hoeven en huisvesting aan.
Momenteel volg ik de opleiding tot hoefspecialist aan het centrum voor hoefgezondheid onder begeleiding van Klaas Feuth en Lennart Denkhaus. Medio 2024 hoop ik deze opleiding af te ronden.
Praktische informatie
Werkgebied en reiskosten
Het werkgebied voor Ukie's hoefverzorging ligt in Noord-Brabant, tussen ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Waalwijk. Dinsdag is mijn vaste bekapdag.

Reiskosten voor reguliere hoefverzorging worden berekend aan de hand van het aantal kilometers vanaf Haarsteeg:
  • Tot 15 km worden geen kosten berekend.
  • Van 15 t/m 29 km € 5,00.
  • Vanaf 30 km op aanvraag.

Reiskosten voor een hoefschoenen pasconsult zijn € 0,50 per kilometer en worden berekend aan de hand van het aantal kilometers vanaf Haarsteeg.

Neem contact op